INFORMATII PENTRU SPECIALISTI

Eficienţă

Lumina generată de LED utilizează mult mai eficient energia electrică decât în cazul surselor cu incandescenţă, unde aproape 90% din energie este utilizată pentru a încălzi filamentul până la incandescenţă. Pe lângă aceasta, sistemului optic utilizat este superior din punct de vedere al pierderilor. Eficienţa surselor de alimentare este un alt factor foarte important. Toate acestea, cumulat, duc la o eficienţă totală mult superioară faţă de soluţiile clasice. Aceasta se va reflecta în consumul de energie electrică. Economia de energie depăşeşte frecvent 50% faţă de sursele tradiţionale.

Mai mult…

AVANTAJE SI FUNCTIONALITATI LED

Avantaje si functionalitati LED

Pentru clienti exigenti, solutii flexibile.

Există câteva avantaje incontestabile care au promovat iluminatul utilizând surse cu semiconductori (LED)

Mai mult…

CONCEPTE LED

LED-urile sunt construite pentru a emite un număr mare de fotoni în exterior. Lumina generată de LED utilizează mult mai eficient energia electrică decât în cazul surselor cu incandescenţă, unde aproape 90% din energie este utilizată pentru a încălzi filamentul până la incandescenţă. Pe lângă sistemul optic utilizat este superior din punct de vedere al pierderilor.

Eficienţa surselor de alimentare este un alt factor foarte important. Toate acestea, cumulat, duc la o eficienţă totală superioară faţă de soluţiile clasice. Aceasta se va reflecta în consumul de energie electrică. LED-urile se pot controla mult mai uşor cu sisteme de dimming, de controlul culorii sau programe de scenarii iluminare, etc.

Mai mult…

CE TREBUIE SA VERIFICATI LA CUMPARAREA UNEI LAMPI PENTRU ILUMINATUL INTERIOR

Iluminatul interior pare a fi o aplicatie promitatoare pentru tehnologia bazata pe LED.

LED-urile sunt dispozitive semiconductoare, in timp ce lampile cu incandescenta, fluorescente si cele cu descarcare in gaze de mare intensitate se bazeaza pe baloane sau tuburi de sticla care contin filament sau electrozi, contin gaz si invelisuri de diverse tipuri.

Mai mult…

GLOSSAR DE TERMENI

A

Abaterea standard la potrivirea culorilor (SDCM)

Descrie diferenţa dintre două culori. O diferenţă de unu la trei „paşi” SDCM este aproape imperceptibilă, o diferenţă de patru paşi SDCM este abia vizibilă şi o diferenţă de mai mult de patru paşi SDCM este vizibilă.

Acoperire conformă cu fosfor

Procesul de aplicare a fosforului de conversie în straturi uniforme, astfel încât să acopere cipul LED de obicei albastru.

Alb cald

O descriere a luminii corelată cu temperarura de culoare între 3000K şi 3500K, percepută în mod normal ca uşor gălbuie.

Mai mult…