HISTORY

LICENSES

SUPPLY CONTRACTS

CONSUMER INFORMATION

SERVICES

LEGISLATION

CUSTOMER

ENERGY LABEL

REGULATED RATES

MEASURING SYSTEMS

PERFORMANCE INDICATORS

USEFUL LINKS

ISTORIC

2001

Odata cu deschiderea pietei de energie electrica, ELECTROMAGNETICA obtine prima licenta de furnizare energie electrica catre consumatorii eligibili.

2002

ELECTROMAGNETICA incheie primul contract de furnizare energie electrica.

2003

Activitatea de furnizare energie electrica se extinde prin furnizare la doi consumatori eligibili.
Este obtinuta o noua licenta de furnizare energie electrica.
ELECTROMAGNETICA incepe instalarea primelor sisteme de masura si Telegestiune la consumatori cu posibilitatea accesului online/offline.

2004

ELECTROMAGNETICA isi diversifica portofoliu de achizitie energie electrica prin semnarea de contracte cu producatori termo.

2005

Societatea incepe tranzactiile (cumpara/vinde energie) pe PZU (Piata de Ziua Urmatoare) ca o a treia sursa de achizitie.
Societatea devine Parte Responsabila cu Echilibrarea (PRE) si isi asuma echilibrarea abaterilor pentru toti consumatorii noi de energie.

2006

ELECTROMAGNETICA devine membru asociat al EFET (Federatia Europeana a Furnizorilor de Energie).
Se aproba in A.G.A., directia strategica ca ELECTROMAGNETICA sa achizitioneze unitati de producere a energiei electrice, prin procedurile legale organizate de entitatile in domeniu din Romania.
Tranzactiile cu energie, pentru cei 23 de consumatori si parteneri din schimbul bloc depasesc 1200GWh.
ELECTROMAGNETICA achizitioneaza de la SC HIDROELECTRICA SA, prin licitatie publica cu strigare, 10 microhidrocentrale, devenind asfel si producator de energie din surse regenerabile.Concomitent se definitiveaza organigrama societatii pentru activitatea de producere/furnizare energie.

2007

Obtine licenta ANRE nr.769/2007, de producere a energiei electrice.
Se infiinteaza in cadrul societatii, Uzina Hidroelectrica Radauti (UHR).Energia aferenta produsa in microhidrocentrale este valorificata in PRE ELECTROMAGNETICA la consumatorii eligibili din portofoliu si PZU.
Se achizitioneaza 7 pachete prin licitatie PCCB de energie termo pentru asigurarea energiei necesare consumatorilor.
Se achizitioneaza 10 pachete de energie de pe PCCB-NC (forward), fiind primul furnizor care a tranzactionat pachete de pe forward.
Numarul de consumatori eligibili ajunge la 80.

2008

Se incep lucrarile pentru modernizarea si retehnologizarea microhidrocentralelor MHC Ehreste si MHC Brodina 1. Se achizitioneaza energie termo 100 MW putere prin licitatii PCCB pentru anul 2009; Tranzactiile cu energie, pentru cei 135 consumatori si parteneri din schimbul bloc sunt de aproximativ 1550GWh/an. ELECTROMAGNETICA are instalate la consumatorii eligibili importanti 50 sisteme martor de masura si telegestiune pentru dispecerizarea consumurilor si micsorarea dezechilibrelor.

2009

Tranzactiile cu energie sunt in crestere fata de 2008 asigurandu-se 1640 GWh/an pentru cei 152 consumatori si parteneri din schimbul bloc; ELECTROMAGNETICA participa activ pe PZU, cantitatile tranzactionate fiind in crestere cu 88% fata de anul 2008; Se finalizeaza lucrarile de modernizare si retehnologizare la 2 microhidrocentrale (Ehreste si Brodina 1).

2010

ELECTROMAGNETICA se inscrie la platforme internationale pentru trading, respectiv TFS (Traditional Financial Services) si ICAP; Tranzactiile cu energie sunt in crestere fata de 2009 asigurandu-se aproximativ 2000 GWh/an pentru cei 180 consumatori si parteneri din schimbul bloc; ELECTROMAGNETICA participa activ pe PZU, cantitatile tranzactionate fiind in crestere cu 18% fata de anul 2009; Se finalizeaza lucrarile la 2 microhidrocentrale noi (Bodina de Jos si Brodina 2).

2013

Finalizarea programului de investitii in microhidrocentrale, inceput in anul 2008.