Concepte LED

LED-urile sunt construite pentru a emite un număr mare de fotoni în exterior. Lumina generată de LED utilizează mult mai eficient energia electrică decât în cazul surselor cu incandescenţă, unde aproape 90% din energie este utilizată pentru a încălzi filamentul până la incandescenţă. Pe lângă sistemul optic utilizat este superior din punct de vedere al pierderilor.

Eficienţa surselor de alimentare este un alt factor foarte important. Toate acestea, cumulat, duc la o eficienţă totală superioară faţă de soluţiile clasice. Aceasta se va reflecta în consumul de energie electrică. LED-urile se pot controla mult mai uşor cu sisteme de dimming, de controlul culorii sau programe de scenarii iluminare, etc.

La becurile conventionale, procesul de producere a luminii implica generarea unei cantitati foarte mare de caldura. Aceasta este o pierdere de energie daca lampa nu este folosita pentru inclazire deoarece mare parte din energia pentru luminat este pierduta prin caldura. LED-urile produc foarte putina caldura. Cea mai mare parte din energie este directionata catre lumina, ceea ce reduce considerabil costurile cu energia.